Ivanina priča: Samo za tvoje oči, lijepa moja…

Ja sam Ivana Knežević, danas Varaždinka, a zapravo stalna putnica i istraživačica. Pritom mislim i na svoje otkrivanje kozmetičke industrije izvan granica Lijepe naše i na to što neprestano istražujem baveći se ljepotom i zdravljem kao dugogodišnja djelatnica u salonu, u području osobnih usluga.

Ma, znaš kako to počne: ljubav prema kozmetici od najranijih dana, od mladosti. Malo slušaš i gledaš, malo isprobavaš pa onda znaš da je to – to! Kad to shvatiš, onda tražiš i gdje se možeš i školovati za zanimanje koje će te povezati s ljepotom, zdravljem i – dobrim osjećajem. Koje će mi pomoći da postanem ono što predstavljam danas.

I tako, upisala sam se u medicinsku školu za farmaceutskog tehničara. Taj mi je smjer bio važan jer baš tu počinje kozmetička srž u njenom fizičkom obliku. Miješanjem raznih krema, losiona, ulja i mnogih drugih mirišljavih preparata.

Još me sada prođu slatki trnci kada se sjetim tih svojih prvih, prvih početaka… A onda sam upisala doškolovanje za zanimanje kozmetičara, naravno. I nakon tog školovanja radila sam i učila, školovala se i radila i – tako to teče i danas.

I opet, baveći se tim prekrasnim zanimanjem, koje me doista ispunjavalo i uvijek ispočetka iznova intrigiralo, s godinama su mi se počeli otvarati novi horizonti, a isto tako i iskrice nekih pitanja, nekih osobnih nedoumica. Između ostalog, nametala su mi se pitanja u vezi s funkcioniranjem cijeloga tijela. Pa sam ja tako onda krenula u nove izobrazbe i završila doškolovanje za limfoterapeuta i masera. Tražila sam odgovore na pitanja koja su mi se pojavljivala u radu u salonu, dodatno sam produbila znanja i podrobno istražila i funkcioniranje tijela na njegovoj fiziološkoj osnovi.

E, nije još gotovo! Radim ja tako neprestano, radim, no kroz rad mi se (da, opet!) pojavi potreba da osim fiziološkog učinka, svijet kozmetike ipak još dublje proučim. Nije mi preostalo drugo nego – u školu. Tako sam se dodatno školovala i u vizualnom i mentalnom aspektu kozmetike – kroz kosu, nokte i lice te sve njene dekorativne oblike.

Kako bih cijelu svoju priču u potpunosti mogla povezati, krenula sam u školu za frizera, na doškolovanje za vizažista i nail-art dizajnera.

Time sam, vjerujem to čvrsto, završila krug zanimanja, koja su jedna od drugih neovisna, a opet su međusobno silno povezana.

Vjerojatno ti je jasno da sav ovaj moj put, koji i dalje ima zanimljivih novih ulica i putokaza, da me dosadašnje putovanje i rad u svijetu ljepote i kozmetike oblikovalo takvom da danas vidim, osjećam i govorim o ljepoti i kozmetici na jedan drukčiji način, povezanije i šire. Umjesto plošnog, površnog, jeftinog gledanja, ja se trudim postizati svaki dan ispočetka miran i lijep, dobar i zdrav sklad.

Moj je pogled onaj koji će ponuditi odgovor na pitanje o tome što kozmetika zapravo predstavlja, što ona zastupa i određuje kod svakog od nas, i kao potrošača, kao korisnika i klijenta.

Lijepa moja,

pišem ovaj blog zbog tebe kako bih te poštedjela nekih lutanja, nekih pogrešaka i razočaranja. Pišem ga kako bih ti šapnula brojne tajne za čije je otkrivanje meni trebalo dosta godina. Nadam se da će te razveseliti moji retci, a oni i jesu tu da bi se ti osjećala još ljepšom i boljom.

Lijepa moja…

Related Posts

Vrijeme darivanja
Velike odluke 
Univerzum sreće 
Naše mrežno mjesto koristi kolačiće kako bismo Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Neophodni kolačići su neophodni za rad našeg mrežnog mjesta i korištenje njegovih značajki i /ili usluga. View more
Accept